Afaki nedir hukuk?
Yüzeysel iyi niyet ilkesi, hukuk sisteminin hayatın gösterdiği gelişmeler karşısında bütün olayları öngörmesinin ve karar vermesinin mümkün olmadığı kabulüne dayanır.
Afaki anlamı nedir?
Afaki, gözde bir merceğin olmamasıdır. Çıkarılması ameliyatla yapılabilir, nedeni penetran bir yara veya ülser veya konjenital bir anomali (kalıtsal bir hastalık) olabilir. Akomodasyon kaybı ve hipermetropi meydana gelir. Vitreus veya retina dekolmanı ve glokom bilinen komplikasyonlardır.
Afaki ne demek örnek cümle?
Türk Dil Kurumu’nun bakış açısına göre afaki kelimesi “önemsiz ve gereksiz” gibi görünüyor. Ancak aynı zamanda hayali olarak ve herhangi bir kaynağa dayanmadan da ifade edilebilir. Buna bir örnek vermek gerekirse; “Küçük bir sohbetten sonra oradan kalktık.” A. Rasim.
Afaki delil ne demek?
İnsanın kâinattaki her varlıkta gördüğü delillere “afâkî” yani “dışsal”; kendi şahsında, mânevî ve vicdanî olarak gördüğü ve hissettiği delillere ise “enfûzî” yani “içsel” denir.
Afaki kime denir?
Kilise hukuku. Terim, Mîkāt sınırları dışında yaşayan insanlar için kullanılır.
Afaki değer ne demek?
Türkçede mecaz olarak Âfâkî, “gelişigüzel söylenen (boş söz), bilim dışı (söylemler); belli bir düşünce ve yaşayış düzeni olmayan (kişi)” anlamlarına da gelmektedir.
Afaki oldu ne demek?
Göz hastalıklarından biri olan afaki göz hastalığı, göz merceğinin yokluğu ile karakterize, bir veya iki gözde görülebilen bir sağlık sorunudur.
Afaki ne demek hac?
Mikat dışındaki kasaba ve ülkelerde yaşayanlara “âfakî” denir. Hac veya umre amacıyla Hicaz’a giden Afakîler için, geldikleri bölge veya ülkeye bağlı olarak ihramlarına girdikleri yer Hz. Peygamber’in kendisidir. Hz. Peygamber (s.a.v.) tarafından kararlaştırılmıştır.
Afâk ne demek TDK?
Türk Dil Kurumu’na göre Afak kelimesi “ufuklar” olarak ifade edilip değerlendirilmektedir. Özellikle milli marşla ilgili bir televizyon dizisinde yer alması nedeniyle önemli bir yer tuttuğu söylenebilir.
Afaki ne demek Osmanlıca?
āfāḳ آفاق, Arapça kökü Afḳ’den gelir “1. Ufuklar, evren, dünya” 2. felsefede “aşılamak, dış dünya, nesnel dünya” sözcüklerinin karşıtı olan ve +ī ekiyle biten “dokunmak, dış dünya, nesnel dünya” sözcüğünden türemiştir. Bu sözcük, Afˁāl ölçüsündeki Arapça ufḳ افق “ufuk” sözcüğünün çoğuludur.
Afaki iddia ne demek?
Aphakia kelimesinin anlamı ciddi, önemsiz, gereksiz veya çok fazla olarak yorumlanır. Bu kelimeyi bir cümlede kullanan kişiler TDK’nin anlamını araştırır ve buna göre kullanırlar. Aphakia kelimesinin anlamı unimportant kelimesine karşılık gelir.
Afaki ne demek tıp?
Afaki: Gözde lens bulunmamasıdır. Bu durum doğuştan olabileceği gibi ameliyat sonrası da ortaya çıkabilir. Gerektiğinde bu durum göze yapay lens takılarak düzeltilebilir.
Hukukta afaki ne demek?
1. (sohbet) belirli bir konuyla ilgili olmayan, gündelik (sohbet): “Biraz sohbet ettikten sonra oradan kalktık.” – A.
Afaki ne demek kubbealtı?
1. nesnel, yüzeysel. 2. i. fotoğraf makinesi, dürbün vb. Optik aletlerde, nesnelerden gelen ışınları ekrana yansıtan mercek veya mercek sistemi.
Afaki artış ne demek?
AFAKI: Gözde lensin olmaması. AFAZİ: Beyindeki ilgili bölgelerin tahribatı nedeniyle konuşma veya dili anlama yeteneğinin kaybı.
Afaki olay ne demek?
Afaki kelimesinin anlamı önemsiz kelimesine karşılık gelir. Birçok kişi bir olayı anlatırken afaki kelimesini “önemsiz” anlamında kullanır.
Afaki nedir din?
Mikat dışındaki kasaba ve ülkelerde yaşayanlara “âfakî” denir. Hac veya umre amacıyla Hicaz’a giden Afakîler için, geldikleri bölge veya ülkeye bağlı olarak ihramlarına girdikleri yer Hz. Peygamber’in kendisidir. Hz. Peygamber (s.a.v.) tarafından kararlaştırılmıştır.
Afaki davranmak ne demek?
– Rahat ve törensiz bir şekilde konuşması ve herhangi bir ciddi veya belirli konu ile ilgilenmemesi ile karakterize edilir. Bu anlamda hem aphak hem de aphaki kelimeleri düşünülebilir.
Afaki beyan ne demek?
Bizim için ufuk, dağların tepeleri ve güneşin doğup battığı yerlerden oluşur. Başka bir deyişle; yerin gökyüzünün kenarlarıyla birleştiği yere ufuk denir ve çoğulu afaktır. Dolayısıyla bu alemdeki tefekküre yüzeysel tefekkür diyoruz ve bununla insan dışındaki bütün âlemler ve evrenler kastedilmektedir.