İçeriğe geç

Bacanak Kürtçe Ne Demek

Bacanak kelimesinin anlamı ne demek?

Bacanak, kız kardeşlerle evli erkeklerin birbirlerine göre akrabalık durumudur. Kardeşlik, evlilikle oluşturulan bir akrabalık derecesidir. Bir erkek aynı zamanda kayınbiraderinin kayınbiraderi olur. Kelime, Türkçe “bacı” (kız kardeş) kökünden gelir.

Bacanak kadın ne demek?

İki kız kardeşle evlenen erkeklerin akrabalık statüsüne bacanak denir. Kayınbiraderlik statüsü evlilik yoluyla edinilir. İki erkek kardeş kız kardeşleriyle evlendiğinde birbirlerinin kayınbiraderi olurlar. Bacanak kelimesi kız kardeş anlamına gelen bacı kökünden gelir.

Kürtçe pergal ne demek?

Kürtçe PERGAL kelimesi genellikle SİSTEM anlamında kullanılır. Ayrıca PERGAL kelimesinin Türkçe anlamları “DÜZEN”, “DURUM”, “DÜZEN”, “SİSTEM”, “AYGIT”, “ORGAN”, “ENSTRÜMAN”, “DÜZEN”, “DURUM” vb. ve “ARAÇ” olarak sıralanabilir.

BoşnAkça bacanak ne demek?

Kökeni. Bacı, “kız kardeş” kelimesiyle aynı köke sahiptir veya baca+nAk’tan türemiştir. Birçok lehçede kız kardeş anlamına gelen singil kelimesinin Azerbaycan lehçeleri sözlüğünde bacanak olarak kayıtlı olması bunun kanıtı olabilir.

Kayınco kime denir?

Kayınbirader veya kayınbirader, bir erkeğin karısının kardeşleri için veya bir kadının kocasının kardeşleri için kullandığı terimdir. Kayınpeder ve kayınvalide kelimelerinin aksine, bunlar beech kelimelerinden oluşur, tek başlarına beech olarak kullanıldıklarında aynı şeyi ifade ederler.

Baldız hangi dilde?

Eski Türkçedeki baltır veya baltız kelimesinden gelir; “küçük kız kardeş”.

Erkek kardeşin karısına ne denir?

Kayınbirader, kayınbirader: Gelinin erkek kardeşi damadın erkek kardeşi olur ve damadın erkek kardeşi de gelinin kayınbiraderi olur. Yenge: İki erkek kardeşin eşleri birbirlerinin baldızları olur. İki erkek kardeş aynı aileden iki kız kardeşle evlenirse, o iki kız kardeş de birbirlerinin baldızları olur. Ayrıca erkeklerin baldızlarıdırlar.

Baldız kime denir?

Adamın iddiasına göre baldız, karısının kız kardeşidir.

Abimin eşine ne denir?

Elti, kardeşlerin eşlerinin birbirleri için kullandıkları isimdir! Gelinin kocasının kardeşinin karısı veya baldızı olacaktır.

Kürtçe rojen ne demek?

Etimolojik kökeni ve anlamı: Rojin, “Roj” ve “in” kelimelerinden oluşan Kürt kökenli bir kız ismidir. Rojin, “aydınlık”, “yaşam” anlamına gelir.

Kulilke ne demek Kürtçe?

Kulîlk Kürtçede çiçek, kır çiçeği anlamına geliyor.

Kürtçe ne kökenli?

Kürtçe veya Kürtçe (Kürtçe: Kurdî, کوردی), Hint-Avrupa dil ailesinin Hint-İran dillerinin kuzeybatı İran koluna ait olup, doğu ve güneydoğu Türkiye, kuzey Suriye, kuzey ve kuzeydoğu Irak ile batı İran’da yaşayan Kürtler tarafından konuşulan bir dil koludur.

Boşnakça baba ne demek?

Sabah kelimesi Boşnakçada da aynı anlamda kullanılmaktadır (TDK ve Halilović, Palić ve Šehović, 2010). Türkçede baba kelimesi Boşnakçada baba/babo kelimesinde de aynı anlamda kullanılmaktadır (TDK ve Halilović, Palić ve Šehović, 2010).

Boşnakça loçka ne demek?

Loçka kelimesi genellikle loçkam olarak kullanılır. “Sevgilim” veya “tatlım” anlamına gelir. Loçkam genellikle romantik partnerlere veya hayat arkadaşlarına hitap etmek için kullanılan bir terimdir.

Boşnakça kardeşim ne demek?

İsmi. (Boşnakça lehçesi) Kardeş.

Baldızın anlamı ne?

Adama göre, baldız karısının kız kardeşidir. Baldız evlilik yoluyla edinilen bir akrabalık derecesidir. Söz konusu kişi baldızının kayınbiraderi.

Bac anlamı ne?

Bac, bir vergi türüdür. Arapça ve Türkçe’de Farsça baj kelimesinin biçimidir ve Gazneliler, Selçuklular, İlhanlılar, Akkoyunlular ve Osmanlılar tarafından vergi anlamında kullanılmıştır.

Bacanak görmek ne demek?

Rüyanızda baca görmek, rüya yorumcuları tarafından yorumlanan bir rüyadır. Rüyanızda bir kayınbirader görmek, küs olduğunuz bir akrabanızla barışmak olarak yorumlanır. Aynı zamanda, rüyanızda bir kayınbirader görmek, bazı zor işlere başvurabileceğiniz anlamına da gelir.

Bacanak kimin eseri?

Tarık Buğra, Bacanak adlı öyküsünde Ayşe isminden şöyle söz eder: “-Saymak yeter mi?…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir